27-05-2025

Budowa Hotelu Mearl w Kołobrzegu na ostatniej prostej

Budowa Hotelu Mearl w Kołobrzegu na ostatniej prostej
Trwają prace budowlane w 5-gwiazdkowym Hotelu Mearl w Kołobrzegu. Powstający tuż przy plaży obiekt będzie jedną z najbardziej luksusowych propozycji na Pomorzu – znajdzie się w nim 369 pokoi o wysokim standardzie, centrum SPA oraz szereg rozwiązań premium, jak designerski klub, palarnia cygar czy sky bar z widokiem na morze. Planowana data otwarcia to połowa 2026 r.

Hotel Mearl (we wcześniejszych koncepcjach funkcjonujący pod nazwą Hotel Woźniak Resort & Spa) powstaje w Kołobrzegu przy ulicy Sułkowskiego, tuż przy samej plaży, w miejscu dawnego ośrodka wczasowego „Proton”. Znajdzie się w nim w sumie 369 pokoi, w tym 18 o standardzie apartamentowym. Goście będą mieli do swojej dyspozycji dwie restauracje (w tym autorska a’la carte), lobby bar oraz położony na najwyższej kondygnacji skybar, z którego będzie się rozciągać spektakularna panorama Bałtyku. W trosce o klientów premium, w projekcie uwzględniono takie rozwiązania, jak klub nocny, strefa VIP, sala kinowa, winiarnia oraz palarnia cygar. W lobby znajdzie się również luksusowy butik, oferujący wyselekcjonowaną odzież i dodatki z kolekcji najbardziej renomowanych projektantów. Z myślą o gościach biznesowych i eventach, w Hotelu Mearl powstanie również strefa konferencyjna z przestronną dzieloną salą, która pomieścić może nawet 400 osób oraz mniejszymi salkami do bardziej kameralnych spotkań.

SPA dla najbardziej wymagających

Jednak tym, co będzie wyróżniać Hotel Mearl na tle innych luksusowych obiektów w Kołobrzegu będzie 2-poziomowa, zaciszna strefa SPA z doskonale wyposażonymi gabinetami zabiegowymi i szeroką ofertą ekskluzywnych usług sanatoryjnych. O dobre samopoczucie gości ma dbać profesjonalny i doświadczony personel, wyselekcjonowany spośród najlepszych specjalistów na rynku. Relaksować się będzie można również w odrębnych strefach - basenowej oraz z luksusowymi saunami.

Zgodnie z duchem zrównoważonego rozwoju, projektant - pracownia KM Rubaszkiewicz postawił na naturalne materiały i elegancką, minimalistyczną architekturę. Zarówno pokoje, jak i przestrzenie wspólne hotelu wykończone będą z zastosowaniem rozmaitych gatunków drewna i umeblowane sprzętami najbardziej uznanych producentów. Kluczowe powierzchnie obiektu zostaną też wypełnione żywą roślinnością i będą doświetlone dużą ilością naturalnego światła.

Inwestor stawia na jakość obsługi

Inwestorem jest firma Fermy Drobiu Woźniak Sp. z o.o., największy w Europie producent jaj. Operatorem hotelu będzie spółka Mearl sp. z o.o.

– Przystępując do realizacji Hotelu Mearl, chcieliśmy zaproponować klientom coś absolutnie unikalnego, doświadczenie, które odpowie na preferencje i potrzeby nawet najbardziej wymagających gości, zarówno z kraju, jak i zza  granicy. Chcemy, by był to absolutnie najlepszy hotel w Polsce pod względem jakości obsługi – mówi Zbigniew Woźniak, inwestor.

Hotel Mearl